En ung mann kom med denne plantegningen på en leilighet han hadde kjøpt, som er under bygging i Trondheim med ferdigstillelse 2018. Han ville jeg skulle se på hva slags muligheter han hadde i forhold til planløsning og innredning.

Vil du være enig i at det kan lønne seg å engasjere meg til å få mest mulig ut av din nye eller gamle bolig ? Se mine forslag på planløsning i albummet.

Dette ble mitt forslag. A og B er like bortsett fra plassering av spisebord og sofa. Som blir en smaksak. bordet er uttrekkbart og kan romme 10 personer uten problemer.
Som dere ser er alle møbler flyttet ut fra veggene. Grunnen til dette er at det store stuevindu går ned til gulvet. Det kan og skal ikke plasseres store møbler opp i vinduene. Terrassedørenes plassering gjør at yttervegg til liten balkong er ubrukelig til annet enn bilder.Planløsningen: Ved å flytte inngangsdøren og snu dørbladet utover, så blir det en romslig bod/garderobe. I tillegg ved å trekke veggen til lite soverom innover i rommet så kan det monteres et skoskap til 15 par sko i den nye gangen.
Badet hadde en håpløs løsning. Ved å snu badet og lage mitt forslag vil vaskesøyle skjules bak en gardin/rullgardin. Det ble en stor dusj, og god plass rundt toalettet. Dessuten vil badet være nærmere soverommet, noe som er vel så praktisk.

Jeg tilstreber god flyt og energi i planløsningene jeg jobber med.

Soverommet får nå en mer praktisk garderobevegg, som også gir en fordel til veggen på stuesiden til en større tv/tv møbel. Det er en singel mann som skal bo i leiligheten. Han vil allikevel ha en dobbelseng på 180×200. Det kan være litt upraktisk hvis man skal gå rundt sengen. Det er fullt mulig å sett en 150×200 på tvers langs langveggen. Da vil det være lettere å gå til vinduet f.eks.

Med en kjøkkenvegg i stuen, da bør kjøkkenet se ut som et møbel. Til denne kunden , tegnet jeg en flott løsning med en dybde på 85cm, det er skap med sliding doors på grunne skap til alt av kjøkkenutstyr mellom benk og overskap.

Kunden ble begeistret for løsningene.
Er du enig ?