Planløsning for et gammelt hus

En god planløsning betyr absolutt alt.

Det er flere veier til Roma, slik er det med en planløsning også. Hvor skal vegger plasseres, dører? Skal kjøkken og bad bytte plass? Hva med bod og garderober? Og de «flotte« sikring og vannlås skapene? Hvordan kan vi skjule dem best mulig? 

Om vi bruker møbler fra Ikea eller fra Molteni -Dada spiller ingen rolle. Det er plassering og størrelser = proporsjoner = energi og flyt i et rom.

Hvordan skal vi bestemme det?

Jo, ved å lytte til kunden. Hva har de, hvor vil de, hvem er de, hva slags livsstil har de? Har de familie og venner, liker de besøk, lager de mat, hvor mange gjester har de og hvor ofte? Dette og mer må jeg som interiørdesigner/interiørarkitekt finne ut av når jeg begynner på et oppdrag.

Det er mange flere ting jeg er opptatt av, som at entreen er visittkortet til ditt hjem. Oppbevaring er alfa omega. Jeg har tilgode å se en smart planløst ny leilighet fra de store eiendoms utbyggerne. Og det er mildt sagt irriterende at de lager opp mot 11m2 entreer uten god løsning på oppbevaring og garderober til en familie på 4-5 personer. Dette skal kjøpere betale kr. 80.000 pr m2 (i Oslo) ! Det er ikke bra.

Dette oppdraget fra et godt voksent par, med barn og barnebarn, som vil bo her livet ut, eller så langt de klarer. Da må jeg tenke tilgjengelighet, praktisk og funksjonelt.

Her er en plantegning fra arkitekt, i huset som skulle bygges om og bygges på, og her er mitt forslag på en planløsning etter behov, Jeg våger å påstå at den er mer gjennomtenkt og funksjonell, med god energi og flyt. Uansett hvilke produkter-brand du velger å sette inn.

Belysningsplan er neste fase.😁👍

Jeg tenker at hver del av et hus skal innredes i soner, slik at beboere bruker hele huset. Ingen overmøblering. Bruk hele rommet, ikke plasser alle møbler etter veggene, få følelse av plass og luft.

Idag vet vi ikke hva slags hjelp vi får av bydeler og kommuner når vi blir eldre, eller til våre barn med tilsynsbehov. Vi lever lenger, og hvis vi er heldige med nogenlunde helse så tenker jeg at personlig hygiene er viktig med Geberit Aqua clean toalett, lett tilgjengelighet i en stor dusj, ingen terskler, plass til gåstol Etc.

Jeg pleier å tulle litt, med alvorlig undertone, skaff deg en bolig med utleiedel, da får du skattefrie inntekt hver måned. Du kan leie ut til en som kan hjelpe deg når du blir eldre og trenger det eller spe på pensjonen. Morgenlevering leverer frokost (holder til lunsj) på dørmatten Foodora kommer syklende med middag fra en av strøkets restauranter. Bestillinsutvalget på polet kommer etter ordre og behov. Nettflix sørger for underholdningen. Og har du i tillegg lagt inn et Aqua clean toalett er personlig hygiene langt på vei dekket. 👍😜

God planlegging er god økonomi.

Jeg elsker å finne gode løsninger, det er herlig tilfredstillende.